OECD Guidelines for the Testing of Chemicals: Health Effects

OECD útmutató vegyi anyagok humán egészséget érintő hatásának meghatározására toxikológia tesztekkel

Szerző:
BME ABÉT

Az OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) vegyi anyagokra vonatkozó útmutatója nemzetközileg elfogadott vizsgálati módszerek gyűjteménye, melyeket ipari, közintézményi vagy független laboratóriumok használnak a vegyi anyagok és vegyi preparátumok (peszticidek és ipari vegyi anyagok) biztonságának meghatározására. Az útmutatóban található módszerek/tesztek a vegyi anyagok fizikai kémiai tulajdonságait, humán egészségkockázatát, ökotoxikológiai hatásait, degradációját és a környezetben történő akkumulációját vizsgálják. A csatolt melléklet az  humán egészségkockázat szempontjából fontos toxikológiai tesztekre vonatkozó útmutatókat tartalmazza. A tesztek listáján a teszt nevére helyezve a kurzort, Ctrl+ kattintás-sal juthatunk el az OECD weboldalán elérhető összefoglalóhoz. A teljes útmutató pdf dokumentumban van, mely letölthető.

Forrás

http://puck.sourceoecd.org/vl=14623480/cl=11/nw=1/rpsv/cw/vhosts/oecdjournals/1607310x/v1n4/contp1-1.htm