Animal processing works

Egyéb környezetszennyező iparágak anyagai, műveletei és hulladékai

Szerző:
GK

Ebben a tanfolyam-mappában egyéb iparágak által használt anyagokat, alkalmazott műveleteket, technológiákat és keletkező hulladékokat gyűjtöttük össze, melyek nagyban hozzájárulnak a környezet szennyezettségéhez. Olyan iparágakat soroltunk ide az "egyéb" kategóriába, melyek nem szerepelnek a többi nagy csoportban, így az vegyiparok, a gépipar, az energiaipar, a járműipar vagy a környezetvédelmi iparágak között.Az itt tárgyalt egyéb iparágak a az állati termékek feldolgozása, a szennykezelő vízfarmok, valamint egy dokumentumban az üvegipar, szálas üveg, üveggyapot, papírfeldolgozás, könyvkötészet, fotóipar, száraztisztítás és faszén előállítás.

Az iparágakra vonatkozó információ alapvető fontosságú az iparágak környzetszennyezésének menedzsmentjében, mind a megelőzésében, mind pedig a a már szennyezett környezet remdiálásában (meggyógyítás). A döntéshozók gyakran megfeledkeznek a területet szennyező iparágak profiljának megismeréséről. 

A szennyezett terület(ek) állapotfelméréséhez, kockázatfelméréséhez és kockázatcsökkentéséhez, vagyis az egész környezeti kockázatmenedzsmenthez és döntési folyamathoz ismernünk kell az iparág profilját, hiszen így tudjuk csak eldönteni, hogy milyen anyagokat, hulladékokat keressünk a területen, milyen kockázatok kiszámításával foglalkozzunk, ha az iparág által szennyezett terület menedzsmentjébe kezdünk. Az iparág alapos ismeretével sok felesleges munkát és kiadást takaríthatunk meg magunknak a szennyezett terület kockázatának menedzsmentje során. Az iparági profilok nagy részét az Egyesült Királyság Környezetvédelmi Ügynökségének (UK Environmental Agency website) weboldaláról töltöttük le (DoE Industry Profiles).

A mappa az alábbi iparágak környezetszennyezéssel kapcsolatos profilját tartalmazza angolul:

  • Állati termékeket előállító üzemek — Animal & Animal processing works.
  • Szennyvíz és szennyvízfarmok — Sewage works and sewage farms.
  • Vegyes iparok: üvegipar, szálas üveg,  üveggyapot előállítás, papírfeldolgozás, könyvkötészet, fotóipar, száraztisztítás és faszén előállítás — Profile of miscellaneous industries (charcoal works, dry-cleaners, fiberglass and fiberglass resins manufacturing works, glass manufacturing works, photographic processing industry, printing and bookbinding works).
Forrás

http://www.environment-agency.gov.uk/research/planning/33708.aspx